Manifestacija „13 gospodarski sajam – sajam sira“ održan je 21. i 22. studenog 2015. godine u Školsko-sportskoj dvorani u Grubišnom Polju. Manifestacija se održava već 13 godina za redom. Taj sajam je postao zaštitni znak grada Grubišnog Polja koji koncem studenog okuplja mnoge građane Grubišnog Polja i okolice, kao i ljubitelje sira iz cijele Hrvatske.

Ovaj gospodarski sajam ove godine je okupio 103 izlagača.  U sklopu Gospodarskog sajma se odvija i sajam sira. Svi proizvođači sira, velike mljekarske kuće i poljoprivredna gospodarstva nude posjetiteljima svoje najbolje proizvode. Ponuda na ovim prelijepim štandovima je svake godine sve raznovrsnija, veliki asortiman poznatih mljekara i još poznatijih sirnih marki, koji se zajedno sa domaćim sirevima bore za naklonost kupaca. Zahvaljujući izuzetnim naporima organizatora sajam se pokazao u punom svjetlu.

Sajam je otvorila zastupnica u EU parlamentu Marijana Petir, naglasivši da su mljekari i sirari najugroženija skupina poljoprivrednih proizvođača. Ovo je prije svega gospodarski sajam bilogorskog kraja, ali zbog duge mljekarske tradicije i najpoznatijeg sirarskog brenda u Hrvatskoj  Zdenka sira, to je mjesto okupljanja sirara iz cijele Hrvatske.

http://www.savjetodavna.hr/vijesti/12/4620/gospodarski-sajam-sajam-sira-u-grubisnom-polju/